Referències I

Partint de la idea que estem mencionant sempre sobre socialització de l’espai (amb relació al plantejament que feia la C. Vila sobre la relació que volem entre l’usuari i l’espai). I amb la voluntat de renganxar els escrits que ens va passar l’Eugènia sobre la Nina Simon i el museu Picasso m’he plantejat la pregunta següent: Què esperaven que faria un visitant en l’exposició o en l’espai actual del CEDOC? Quina resposta podem imaginar nosaltres que tindriem? I què seria necessari perquè hi hagués la resposta que realment buscaven?

El Disseny de la Participació. Referències

Projecte Pantalla Global (actual exposició del CCCB)

Em sembla un bon referent no per mirar el Què fan ni Com ho fan. Sino més aviat les reflexions i conclusions a que han arribat com per exemple aquesta cita que incloc abaix:

Nuestra propuesta pasa por reconsiderar críticamente las posibilidades de participación.  Debemos saber qué compromisos requiere cada nivel, qué consecuencias y cambios exige: de actitud, de competencias y de formas de organizarse, tanto para instituciones establecidas que ocupan espacios icónicos como para las  más recientes o más fluídas, definidas como acciones grupales en la red y dispersas en espacios ciudadanos.” _ Irene Lapuente y Ramón Sangüesa (via CCCB LAB)

SFMOMA Atrium Redesign i Redesigned Courtyard Lobby Experience (projecte realitzats per IDEO)

D’aquestes referències em sembla important fixar-nos en l’explicació que inclouen en el seu website sobre quin enfoc han donat a cada projecte i per què (aquí i aquí).

La nova Tate Modern

Els objectius que descriuen per fer aquesta remodelació és la de incloure un ventall de facilitats a l’edifici per un compromís més profund amb l’art: la seva interpretació, discussió, estudi individual, participació, tallers i aprenantatge basat en la pràctica.

Donant especial importància a l’aprenantatge en la nova Tate Modern, reflecteix el compromís de la Tate per incrementar el conexiament i la comprensió del públic sobre art.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s